15 Октября – “MARYNKA and Dr. Goldfinger”

ПОДЕЛИТЬСЯ:

15 Октября – “MARYNKA and Dr. Goldfinger”

>> ПОДРОБНЕЕ

Marynka is een in Rusland geboren componiste/pianiste die in Amsterdam woont. Zij benadrukt dat muziek betekenisvol moet zijn – het kan entertainend, geestig, meesterlijk zijn, maar het moet ook de poort naar de spirituele dimensie laten zien. Haar spel is uniek, maar luisteraars en critici noemen overeenkomsten met componisten als Satie, Debussy, Jarret, Pärt en de mysticus Gurdjieff.
“Instant music” oftewel modale improvisatie is Marynka’s methode bij het componeren en uitvoeren. Het is geïnspireerd op de Indiase raga’s. Marynka’s muziek evolueert in real time en voedt de toekomst met inspiratie. Elke keer dat ze speelt ontvouwen haar composities zich op natuurlijke wijze rond de modale kern. Marynka heeft een breed spectrum aan ervaring – van meditatieve meditatieconcerten tot conceptuele multimediavoorstellingen en samenwerkingen. Marynka speelt materiaal van haar twee pianoalbums “Red Moon” en “Dimension 5”.
Dr. Goldfinger is een geluidskunstenaar en een dj. Hij staat bekend om zijn dj-residentie in het Van Gogh Museum en optredens in Eye Filmuseum. Met behulp van computer en soundgadgets maakt Dr. Goldfinger collages van concrete en elektronische geluiden. Interactie tussen piano en sonische texturen zal de synergie van abstracte en emotionele dimensies creëren.

ПОДЕЛИТЬСЯ: